Snapchat se uklonil zvezni komisiji za trgovino

8 Maj 2014

FTC- Federal Trade Commission ali Zvezna komisija za trgovino je imela majhen problem z načinom kako Snapchat opisuje svojo osnovno funkcijo, ''izginjajoča sporočila''. Stvar je v tem ,pravi FTC, sporočila na Snapchatu  dejansko ne izginejo. Lahko jih shranite na različne načine, od preprostih screenshotov do shranjevanja slik s pomočjo zunanjih aplikacij.

Še huje, Snapchat je to dejstvo napačno interpretiral v svojem pravilniku o zasebnosti (privacy policy).

Zvezna komisija je Snapchat na ta račun dobro oštela. Podjetje se je že dogovorilo da bo naredilo obsežen pravilnik o zasebnosti, ki bo predmet neodvisnega nadzora zasebnosti za naslednjih 20 let. Snapchatu bo tudi prepovedano napačno navajanje in prikazovanje ukrepov o zasčiti uporabniških informaciji v prihodnosti.

"Medtem ko smo bili osredotočeni na gradnjo [ Snapchata ], nekaterim stvarem (pravilniku o zasebnosti)nismo dali ustrezne pozornosti," je družba dejala v izjavi v četrtek. "Eden od tistih stvari ki smo se jim posvečali je kako biti bolj natančen pri komuniciranju v Snapchat skupnosti."

Sporočila, ki se niso izginile niso bila edina skrb FTC v zvezi aplikacije Snapchat. Agencija ni storila ničesar, da bi preprečili kršitve varnosti, kot so poišči prijatelje, s katerim so si v začetku letošnjega leta hekerji lahko zbrali 4,6 milijona Snapchat uporabniških imen in telefonskih številk.

Snapchat pred kratkim predstavil nove funkcije video klicev in besedilnih sporočil. Prihodnje funkcije pa bodo bile pregledane tudi s strani FTCja.

"Če podjetje trži zasebnost in varnost, kot ključno prodajno oglaševanje svojih storitve za potrošnike, je pomembno, da se drži teh obljub, " je dejala FTC Predsednica Edith Ramirez v četrtek.

Vendar Snapchat je dejal, da je že popravil večino FTV-jevih problemov z aplikacijo, vključno politike o zasebnosti, ter samega opisa aplikacije.

S to aplikacijo bo moralo podjetje stopati pazljivo, ter tako zagotoviti da FTC ne bo več dobil napak v prihodnjih funkcijah.

Kontaktirajte nas

Naslov: Linhartova cesta 13
1000 Ljubljana
Tel.: +386 (0)41 646 343
Email: info@jejuja.si

Iščemo nove projekte in sodelovanja

Kontaktirajte nas

Pridruži se nam

 

© 2012-2018 Web-development branch JEJUJA d.o.o.