ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Saj ni res, pa je! Na voljo je pripomoček za ravnanje upognjenih iPhonov

16 Oktober 2014

Zdi se, da se nočna mora za ustvarjalce pri Applu kar ne more končati. Po valu medijskega poročanja o upogaibanju novega iPhona 6 Plus, je sedaj na voljo naprava, s katero naj bi posameznik lahko rešil problem upognjenosti mobilnika.

Podjetje gTool je začelo s prodajo naprave iPhone PanelPress. Gre za »profesionalen pripomoček« (tako, ga opisujejo ustvarjalci), ki s pritiskanjem gumijastih ležajev na aluminijasto ohišje mobilnika napravi vrne prvotno obliko. Pred uporabo je iPhonu potrebno odstraniti le ekran, saj se ta v nasprotnem primeru lahko med procesom zdrobi.

 Pripomocek za ravnanje ukrivljenih iPhonov

(http://www.gtool.com)

 

V spodnjem videu si lahko ogledate kako naprava deluje.

Pri Applu so očitke o šibkosti ohišja novega telefona zavrnili, saj menijo, da do tovrstnih poškodb lahko pride le izjemoma pri običajni uporabi. Anodiziran aluminij, iz katerega je ohišje izdelano, naj bi bil namreč dodatno ojačan na mestih, ki so dovzetna za poškodbe. Pred uradno predstavitvijo so opravili tudi različna testiranja, med drugim t.i. »sedežni test«, ki ga je telefon uspešno opravil.

V Združenih državah lahko dobite »ravnalec« pri ponudniku eTech Parts za približno 300 dolarjev (234,24 EUR), medtem ko morate čez lužo za novega iPhone 6 in iPhona 6 Plus odšteti med 600 USD (468.6 EUR) in 800 USD (624.72 EUR) (cena brez vezave). Pri nas se zloglasnega ravnalca še ne da kupiti, lahko pa kupimo pametni telefon. Cene so različne pri različnih mobilnih operaterjih, vsem pa je enaka ena stvar: ob dveletni vezavi s katerimkoli slovenskim operaterjem, iPhone 6 preplačamo za več kot 200 EUR.

Kljub škandalu, ki ga je domnevno upogibanje prineslo, pa nov Applov telefon seje rekordne prodajne uspehe. V prvih treh dneh prodaje novih pametnih telefonov iPhone 6 in iPhone 6 Plus so v desetih državah prodali več kot 10 milijonov naprav. Zaradi prevelikega navala prednaročil se je v dnevih pred prodajo sesula tudi Applova spletna trgovina. Kontaktirajte nas

Naslov: Linhartova cesta 13
1000 Ljubljana
Tel.: +386 (0)41 646 343
Email: info@jejuja.si

Iščemo nove projekte in sodelovanja

Kontaktirajte nas

Pridruži se nam

 

© 2012-2021 Web-development branch JEJUJA d.o.o.