ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Kupujete rabljeno domeno?

12 Marec 2014



Kupovanje rabljene domene je lahko zelo tvegano za vaše podjetje. Zato se pred nakupom zelo dobro pozanimajte kje in zakaj je bila ta domena uporabljena.

Ker kot podjetje ki registrira domene, se tudi sami tega dobro zavedamo, vam ponujamo nekaj nasvetov za kupovanje domen ''iz druge roke'', katere zelo dobro vzamite za premislek.



Prejšnji lastniki te domene mogoče nisi bili na dobrem glasu.

Ko kupujete rabljeno domeno, lahko načeloma kupujete tudi slab ugled, ki pride zraven. To se pojavi v obliki negativnih spletnih pregledov, ki jih izvajajo različna podjetja.

Npr: ''www.thejuicybluberry.com- ponuja zelo slabe storitve'' . Ta opis se vam lahko pojavi ko bo nekdo iskal to spletno stran pod vprašanjem.

Prejšnji lastniki domene niso ustrezno zaščitili svoje spletne strani.

Obstajajo zlonemarni posamezniki, ki vam lahko skrivaj podtaknejo skrito kodo na vašo spletno stran, da bi lahko prodajali viagro ali katere druge stvari. To lahko zelo zniža vaš online ugled.

Mogoče se tega niti ne boste zavedal, ampak ko Google pregleduje spletne strani, bo videl vse. Če bo pri tem sumil, da je vaša spletna stran okužena z nepomebno ali neprimerno vsebino, vas lahko izbriše iz Google iskalnika, kar vam lahko odžene potencialne stranke.



Kaj si Google trenutno misli o domeni?

Če bi radi kupili generično domeno, ki trenutno še nima namig za konotacijo v imenu (akronim ali okrajšave),  bodo Google in ostali spletni brskalniki vrednotili vašo domeno po linkih (do vaše spletne strani), ki prihajajo iz drugih spletnih strani.

To je ključna faza, ki jo morate upoštevati. V zelo veliki meri ste odvisni od Googlovega algoritma. Če tukaj naredite napako, bo trajalo zelo dolgo in vas stalo veliko denarja, da jo popravite.

Veliko organizacij upravlja z  ugledom in zaupanjem spletnih strani. Tako imenovana ''black list'' ali črna lista. Podjetja kot so McAfee's Trusted Source ali Web of Trust upravljajo te liste za večjo varnost spleta. Ta podjetja postavijo kriterije in če vaša spletna stran ne dosega teh kriterijev, ste avtomatsko izbrisani iz spletnih brskalnikov in vaša e-pošta bo avtomatsko označena kot SPAM. To je zelo slabo še posebej če vašim strankam pošiljate novice ali imate e-poštno marketinško kampanjo.  



Kako lahko preverim kredibilnost domene preden jo kupim?

  • Vsaka obstoječa domena ima svojo zgodovino. Preverite lahko z Way Back Machine (https://archive.org/) , za kaj je bila uporabljena.
  • Z MX Toolbox (http://mxtoolbox.com/supertool.aspx), lahko preverite če je bila domena kdaj na črni listi.

domains

Kontaktirajte nas

Naslov: Linhartova cesta 13
1000 Ljubljana
Tel.: +386 (0)41 646 343
Email: info@jejuja.si

Iščemo nove projekte in sodelovanja

Kontaktirajte nas

Pridruži se nam

 

© 2012-2021 Web-development branch JEJUJA d.o.o.