Kako očistiti prenosnik

14 April 2014

Če ste taki kot jaz, potem sedite za prenosnikom, kateri je že občutil čistejše dni. Ne glede na model, prenosnik ne potrebuje dolgo, da izgleda utrujen od umazanije na zaslonu, posvinjani tipkovnici ter prašnih odprtin, še posebej tisti ki jih niste uporabili že dolgo.

Da očistite vaš prenosnik potrebujete:

  • 2 Krpici z mikrovlakni
  • Blag detergent za pranje posode
  • Čistilo- stisnjen zrak
  • Čistilni alkohol

 Preden začnete, izklopite prenosnik ter ga iztaknite iz elektrike. Če vaš model prenosnika to dopušča, odstranite tudi baterijo.

Začnite z gornjim in spodnjim delom prenosnika. Zmešajte nekaj kapljic detergenta z toplo vodo in vanjo potočite krpico z mikrovlakni. Dobro jo ožemite, ter obrišite površje. Nato izplaknite krpico z čisto vodo in obrišite ponovno. Na koncu, da se izognimo nezaželjenim lisam, obrišite še s suho krpico.

Naslednja stvar tipkovnica: Ključno je, da spustite nobeno tekočine pod tipkovnico. Tukaj lahko uporabite čistilo- stisnjen zrak, da odstranite ves prah in drobtine, ki ležijo med tipkami. Tukaj vam ne priporočam uporabo kompresorja, saj ta lahko spusti kakšno kapljico vode. Nato kapnite nekaj kapljic čistilnega alkohola na krpico z mikrovlakni in narahlo očistite tipke. Z uporabo detergenta, lahko odstranite samo nekatere madeže, zato je uporaba čistilnega alkohola primerna zaradi dveh razlogov. Prvič: ko alkohol nanesete na krpico, ta skoraj takoj izhlapi, kar preprečuje vhod vode pod tipkovnico. In drugič: zelo dobro odstrani mastne madeže, še posebej tiste od vaših prstnih odtisov.

In še nazadnje: če ima vaš prenosnik velike stranske odprtine ali priključke, verjetno dobro veste, da so tej pravi magnet za prašne svaljke. Tudi tukaj uporabite čistilo- stisnjen zrak, ter jih dobro prezračite.

 

S tem ne boste le izboljšali izgled vašega prenosnika, ampak tudi delovanje s tem da lažje uravnava temperaturo z čistimi odprtinami.

Kontaktirajte nas

Naslov: Linhartova cesta 13
1000 Ljubljana
Tel.: +386 (0)41 646 343
Email: info@jejuja.si

Iščemo nove projekte in sodelovanja

Kontaktirajte nas

Pridruži se nam

 

© 2012-2018 Web-development branch JEJUJA d.o.o.