ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

5 Stvari za premislek preden registrirate sovjo domeno!

21 Februar 2014

Obstaja veliko stvari, na ketere morate dobro premisliti pri načrtovanju spletne strani . Poleg tega, če ste za to zadolženi, morate izbrati dobro ime domene, čeprav mnogi mislijo, da to ni tako pomembno. Domensko ime je enako pomembno kot ime vašega podjetja, izgled spletne ali na Facebook strani. Dobro izbrano ime domene vam bo veliko krat prineslo ne le več prometa, ampak si bodo tudi ljude-stranke lažje zapomnili vašo spletno stran .

Iskanje popolnega imena za domeno v današnjem spletu ni enostavno. Mnogo domen, ki jih nameravali uporabiti, druge družbe bodisi že uporabljajo ali pa so že bile zakupiljene od posameznikov ali celo drugih podjetij. Spletni strokovnjaki pogosto namenijo več časa iskanju pravega imena za domeno, kot oblikovanju identitete ali spletne strani.

Blagovna znamka

Blagovna znamka jezelo pomemben koncept za vsako podjetje. Vsako podjetje ima znamko, ki predstavlja njegovo ime, logotip, barvne sheme in vizualno identiteto. Vendar pa nimajo vsa podjetja registrirane blagovne znamke. Razlika je v prepoznavnost. Družba z zavedanjem blagovne znamke se zanaša na to, da jih bojo stranke prepoznale kjerkoli in  kadarkoli. Podjetja se tukaja zanašajo na povezavo med zadovoljstvo strank in prepoznavnostjo njihove blagovne znamke. Kot naprimer razlika med  Apple in Taipei - kot proizvajalca tabličnih računalnikov.

Pred desetimi leti ni bilo tako, vendar danes, če imate podjetje in želite močno blagovno znamko, osnovno znanje domenskih imen, je zelo pomembno. Kajti to je prostor kjer ljudje-stranke naredijo prvi stik z vami. 

Končnice

Tri najbolj uporabljene končnice na svetu so . Com , . Net in . Org . Domensko ime z eno od teh končnic se morda zdi idealeno za vse vrste podjetij. Vendar če ustvarite brezplačno mednarodno domeno kot je. Tk, morda vaša spletna stran ne bo tako uspešna. Večkrat se zgodi, da si obiskovalci ne morejo zapomni vaše spletne strani, ter tako poskusijo ime in te tri priljubljene končnice.  Postale so že tako priljubljene, da obiskovalci že v osnovi pričakujejo da jih bodo podjetja uporabljala.

Nekateri ponudniki domenskih imen ponujajo možnost nakupa vseh treh po znižani ceni. Ob nakupu vseh treh za vašo blagovno znamko, je lahko zelo koristno za vas v prihodnosti - to je zelo inteligentna poteza, ki vam bo dal v začetni položaj.

Še ena prednost uporabe vseh treh (ali ene od treh ) je, da se jih dobi po zelo ugodni ceni. Podpora za njih je tudi že vsepovsod in danes je težje najti ponudnika, ki jih ne prodaja , kot tistiga, ki jih. Sedaj ne pravimo, da morate nujno imeti eno od njih. WordPressov soustanovitelj Matt Mullenweg je eden, ki ima eno izmed najbolj kul domenskih imen doslej : www.ma.tt. -  ima Trinidad in Tobago domeno, vendar se popolnoma prilega njegovemu imenu. Če boste našli kaj izvirnega, kot je to naredil Matt, je čisto vredu.  Ampak imejte v mislih, da ljudje, ki ne vedo veliko o spletu niti ne zavedajo, da obstaja še kaj drugega poleg . Com , . Net in . Org . 

 Imenu domen posvetite velik premislek. Izbira končnice domene  pa vam ne sme delati prevelikih težav.

Lokacija

Ko govorimo o končnicah, naj vam bo tudi lokacija v razmislek. To je odvisno od velikostio vašega podjetja in vašim ciljem, ter  občinstva , trga in njegovega obnašanja. Če imate slovensko podjetje, pri katerem so ciljna skupina Slovenci in imate končnico, ki se konča .com ne bi imelo smisla. Takemu podjetju je splača imeti končnico .si, katero je tudi lažje opaziti, dobiti!  Vse države imajo svoje lastne domenske končnice. 


Domenski Hacki

Domenski  hack, je včasih zelo priročna stvar, ki jo lahko storite. In to tako, da vključite končnico domene v vaše ime domene. Naprimer (http://grou.ps/  ali  http://fold.it/). Presenetljivo ali ne, obstajajo tudi orodja na spletu, ki vam lahko pomaga najti možne kombinacije . Domai.nr je verjetno najboljša za uporabo, saj vam ponudi zelo veliko možnosti. Ljudje se odločijo za uporabo domenskih hackov, ne samo zato, ker so kul, ampak predvsem zato, ker so že našli idealno ime domene za svoje podjetje , vendar je ta že zasedena. To je tako neprijetno in se rado zgodi velikokrat, ko iščete domensko ime. Najti pravo ime domene za vas ne bo enostavno, zato si lahko pomagare z domenskimi hacki.

Pred nakupom

Super, sedaj ste našeli svojo domeno in ste pripravljeni za  nakup. Ne, niste ! Nekaj ​​manjka. Morate se prepričajte, da vaše ime domene ne ustvarja pravnih konfliktov. Prepričajte se, da domena ni podobena tisti, ki jo uporablja vaš konkurentu. Šele sedaj lahko registrirate svojo domeno.

Microsoft proti MikeRoweSoftis je najbolj priljubljen spor glede kršitve domenskega imena. To se je zgodilo pred skoraj 10 leti in je bil velik primer v medijih. Ime domene mladega oblikovalca spletnih strani Mike Rowe je nasprotovala  ime domene z ameriškim velikanom zaradi podobnosti.

Zaključek

Imeti dobro ime domene, lahko tudi izboljša izkušnjo uporabnikov na vaši spletni strani . Čeprav veliko obiskov vaše spletne strani pridi preko spletnega brskalnika ali pa jih kdo napoti, je zelo pomembno in priporočljivo da si obiskovalci zapomnijo vašo spletno stran oz. ime domene.

Imejte v mislih, da vam lahko to pomaga pri iskalnih rezultatih (npr. ko nekaj vpišete v google). Recimo  .Com domena bo vedno indeksirana hitreje in bolje kot .si . Vendar priti na vrh googlove lestvice z .com končnico je lahko zelo težavno.  

Sedaj si vzemite nekaj časa in  razmislite o vseh podrobnostih.

Kontaktirajte nas

Naslov: Linhartova cesta 13
1000 Ljubljana
Tel.: +386 (0)41 646 343
Email: info@jejuja.si

Iščemo nove projekte in sodelovanja

Kontaktirajte nas

Pridruži se nam

 

© 2012-2021 Web-development branch JEJUJA d.o.o.